Close

Kávézóban törték fel a blogger Facebookját

Egy olyan projektben vehettünk részt a napokban, amely számunkra sem volt átlagos: felkértek minket, hogy törjük fel egy ismert magyar blogger, Chloe from the Woods Facebookját. Éltünk a lehetőséggel, hiszen egy jó alkalomnak találtuk arra, hogy megmutathassuk a fiataloknak, hogy mennyire fontos az információbiztonság – hiszen akár ők is lehetnek az “áldozatok”.

Chloe, azaz Dóri egy kávézóban készítette aktuális vlogját, közben pedig csatlakozik egy ingyeneses WiFi-re – ezen a WiFi-n keresztül mi élesben feltörtük a Facebookját, megváltoztattuk a jelszavát, valamint lecseréltük a profilképét. A reakciók a videóban láthatóak:

Miután Dóri teljesen megrémült, kollégánk megszólította, és elmondta neki, hogy őt a kedvese, Tokár Tomi bérelte fel, hogy megviccelje. Ezután a szereplők leültek, és munkatársunk elmesélte Dórinak, mire figyeljen oda a jövőben, hogy elkerülhesse az ilyen eseteket. A tréfa technikai részletei itt olvashatóak: ACPM Wifipedia

Napjainkban egyre többet hallani ehhez hasonló helyzetekről, gyakran sajnos nem ilyen végkifejlettel, és általában hajlamosak vagyunk azt gondolni, velünk nem történhet meg. Cégünknek célja, hogy az információbiztonság témáját megismertesse az emberekkel, valamint a digitális eszközök tudatosabb használatára ösztönözze őket – ezért is csatlakoztunk a projekthez.