Close

Tanulj akkreditált
felnőttképzési kurzusainkon
az ACPM szakértőitől!

A vezetők, munkatársak, szakemberek képzése elengedhetetlen ahhoz, hogy partnereink megállják a helyüket a piaci és a technológiai kihívásokkal szemben.

 

Legyen a Te munkatársaid tudása is piacvezető!

Aktuális képzéseink

Adatvédelmi tisztviselő

Munkahelyi konfliktusok kezelése (Debrecen)

Kiberbűnözésről felhasználóknak

Munkahelyi konfliktusok kezelése (Budapest)

Képesítést adó képzések

Akkreditált felnőttképzést végzünk

Az ACPM szerepel a felnőttképző szervezetek hivatalos nyilvántartásában   (Nyilvántartási szám: B/2021/001242, Nyilvántartásba véve: 2021.04.22.; Engedélyszám: E/2022/000115, Engedélyezve: 2022.09.26.), így cégünk a „2013. évi LXXVII. törvény a felnőttképzésről” alapján engedélyhez kötött képzéseket is tart.

Integrált Irányítási rendszerünk (ISO 9001 és ISO / IEC 27001 szabványok szerint) hatóköre kiterjed az oktatási tevékenységeinkre is.

Kiemelkedő minőség

Egyedi igényekre
szabott képzések

Nagy hangsúlyt fektetünk a korszerű és magas szintű tudás átadására.

Eszközeinkkel – a személyes, közvetlen coachingtól a csoportos videkonferenciáig – mindig igazodunk mind az tanulóink igényeihez, mind az adott oktatási feladat sajátosságaihoz.

 

Oktatási anyagok készítését mind a hagyományos módon (könyv, jegyzet, prezentáció), mind a korszerűbb módokon (szabványos e-learning oktatási anyagok, videós, animációs oktatási anyagok) meg tudjuk valósítani.

 

Referenciáink között versenyszférában tevékenykedő cégek és államigazgatási szervezetek is megtalálhatóak.

Kiberbiztonsági oktatásaink

A felhasználók oktatását általában rövidebb (10-20 perces e-learning) modulokból építjük fel, tekintettel arra, hogy így jobban fent lehet tartani a figyelmet. A kiberbiztonság nem egyszerű téma, de törekszünk rá, hogy informatikai tudás nélkül, a felhasználók is elsajátíthassák a szükséges tudást.

Jellemző témakör a jelszavak biztonságos kezelése, a web és email alapú fenyegetettségek felismerése, a mobil eszközök beállításai, a biztonságos home office környezet használata.

Kiemelten fontos ezen felül a szervezet saját kiberbiztonsági szabályozásának oktatása, melynek keretében a cég szabályzatait sajátíthatják el a munkatársak valós példákon keresztül, interaktív módon.

Természetesen napjaink legmodernebb témáiról is tartunk képzéseket, így felkészítve ügyfeleinket a mesterséges intelligencia biztonsági kérdéseire, a kiberbűnözési trendekre történő proaktív reagálásra.

Az általános kiberbiztonsági képzéséken túl fontos téma a szervezeti biztonság. Ezt is több modullal tudjuk támogatni, mint például:

 • Szervezeti IT biztonsági szabályozás megismerése
 • IT Biztonsági esettanulmányok felhasználóknak
 • Biztonsági incidensek kezelése a szervezet szabályozási rendszere és gyakorlata alapján
 • Személyes eszközök és BYOD (Bring Your Own Device) kezelése
 • Felhőalapú rendszerek biztonsága
 • Fizikai biztonság

Fentieken túl olyan képzéseket is végzünk, amelyek reagálnak napjaink égető digitális kihívásaira, a következő témákban

 • Mesterséges intelligencia biztonsági kérdései
 • Kiberbűnözés
 • Hogyan védekezzünk a kibertérben terjedő csalásokkal szemben
 • Kriptovaluták

Cégezetők számára a a szervezet egyedi igényeire szabott tematikákat állítunk össze kiberbiztonság területén. A főbb javasolt témakörök:

 • Kiberbiztonsági alapok;
 • Törvényi előírások, ajánlások, megfelelőségek;
 • Kiberbűnözés, kiber csalások és megelőzésük;
 • Az AI biztonsági kockázatai.

Oktatásaink során külön célközönségként határoztuk meg az informatikus kollégákat, tekintettel arra, hogy a szervezetek kiberbiztonságáért jelentős részben ők felelősök.

Hisszük, hogy az IT személyzet biztonságtudatossági képzése egyrészt elengedhetetlen – mind a jogszabályi előírások, mind a kibertér biztonsági helyzete miatt –, másrészt egyetlen incidens megelőzésével már busásan megtérül.

Ma a piacon minden IT-s kollégának elengedhetetlenek a kiberbiztonsági ismeretek, ha megfelelő szinten szeretnék végezni a munkájukat, és ez piaci előnyt is fog jelenteni a későbbiekben a tudást megszerző munkatársaknak, mind az őket alkalmazó vállalatoknak.

Ezért kezeljük kiemelt figyelemmel a fejlesztők, üzemeltetők számára szánt kurzusainkat, melyekben általános, valamint rendszer- és nyelvspecifikus témák is terítékre kerülnek.

 

A következő modulokban – és akár egyéni témákban is – tartunk oktatásokat:

 • Biztonsági oktatás üzemeltetőknek
 • Biztonsági oktatás fejlesztőknek
 • Biztonságos programozás / Secure Coding (igény szerinti programozási nyelven)
 • OWASP oktatás (Open Web Application Projekt)

Cégünk egyedi projektek keretében a kiberbiztonsági szakemberek képzésében is részt vesz, mind itthon, mind külföldön. Szakértői képzéseink az alábbi témakörökben elérhetőek:

 • Kiberbiztonsági szabványok, ajánlások, jogszabályok
 • Offensive security képzések
 • Deffensive security képzések
 • Security Operation Center munkatársak képzése

Egyedi projektek keretében Cyber range - Kiberbiztonság képzési és gyakorló központ, illetve laborfelállítását tudjuk elvégezni. A "Cyber range" egy olyan szimulált és ellenőrzött labor környezet, amely a kiberbiztonsági intézkedések és technológiák élethű oktatására, gyakorlására, tesztelésére kerül kialakításra. Kicsit hatásvadász megfogalmazásban kiberbiztonsági „lőtér”-nek is szokták nevezni. A kialakított környezetben több tevékenység is támogatható:

 

Képzés: A képzéstől függően a felhasználók, vagy akár a kiberbiztonsági szakemberek valódi(nak tűnő) kibertámadásokat és védekezési forgatókönyveket szimulálhatnak, hogy fejlesszék készségeiket és reagálóképességüket. Ez a gyakorlati képzés segít a különböző kiberfenyegetések kezelésében szerzett tapasztalatok fejlesztésében.

 

Tesztelés és Értékelés: A szervezetek a Cyber range segítségével tesztelhetik biztonsági intézkedéseik hatékonyságát

 

Gyakorlatok és gyakorlati feladatok végrehajtása: A cyber range-t gyakran használják szimulált gyakorlatok és feladatok végrehajtására, hogy felkészítsék a felhasználókat és a kiberbiztonsági csapatokat lehetséges kiber-incidensekre. Ez segíti az szervezet incidenskezelési képességének javítását.

 

Kutatás és Fejlesztés: A kiberbiztonsági kutatók a cyber range-t arra használhatják, hogy új technológiákat, eszközöket és módszereket kísérletezzenek ki. Ez a kontrollált környezetlehetővé teszi számukra a kiber-fenyegetések tanulmányozását és hatékonyabb biztonságimegoldások kidolgozását. A cyber range értékes oktatási eszköz, amely egy valósághoz közelítő, gyakorlatias környezetet biztosít a kiberbiztonság legváltozatosabb különböző szintű oktatásához. A virtuális laborkialakítása mellett elkészítjük a kiberbiztonsági gyakorlatokat (tervezés, forgatókönyv,lebonyolítás, továbbfejlesztés), szükség esetén e-learning rendszer integrációt is megvalósítunk.

 

A cyber range értékes oktatási eszköz, amely egy valósághoz közelítő, gyakorlatias környezetet biztosít a kiberbiztonság legváltozatosabb különböző szintű oktatásához. A virtuális labor kialakítása mellett elkészítjük a kiberbiztonsági  gyakorlatokat (tervezés, forgatókönyv, lebonyolítás, továbbfejlesztés), szükség esetén e-learning rendszer integrációt is megvalósítunk.

 

Érdeklődés esetén kérje egyedi ajánlatunkat!

HR és menedzsment képzéseink

A szervezetben a vezetői pozíciók képesek leginkább megteremteni azt a belső szervezeti kohéziót, mely előre mozdítja a csoport kockázatviselési képességeit, hatékony működését.

A nem megfelelően humánorientált csoportműködés légköre, úgymint kezeletlen konfliktusok, ellentétek, feltáratlan egyéni és csoportbeli működési zavarok, motivációk hiánya, a feladatok nem megfelelő delegálása, illesztése, a csoporttagok érzelmi disszonanciája magában hordozza a csoport teljesítményének romlását, a fluktuáció veszteségeinek, illetve incidensek kockázatát.

Többek között az alábbi területeken segítjük a vezető és a humán vezetést támogató HR munkáját

 • vezetői tudás, készség-, és kompetenciafejlesztés;
 • generáció váltás, utódlás témakörrel kapcsolatos képzések;
 • munkaszervezeti konfliktusok kezelésével, krízisekkel kapcsolatos és mediátori képzések;
 • munkaerő hatékony bevonását és megtartását segítő képzések.

A szervezetek működése során, egy vállalati rendszer legyen az bármilyen jól megtervezett és biztonságosnak vélt, csak annyira lesz hatékony amennyire a csapatot alkotó emberi erőforrás tudja azt jól működtetni.

Az emberi tényező tud lenni a legerősebb láncszem, de ha nem kap elég figyelmet, vezetői tudatosságot, a leggyengébb láncszemként határozza meg a rendszer teljes kockázatviselési képességét.

 • hatékony belső és ügyfél kommunikációt segítő képzések;
 • változásokkal kapcsolatos nehézségek kezelésével, növekedést, változásmenedzsmentet támogató képzések;
 • szakmai képzések megszervezése.

Adatvédelmi és adatbiztonsági képzéseink

Vállaljuk szervezetek adatvédelmi megfeleltetését, saját erőből fenntartható belső adatvédelmi keretrendszer kiépítését, adatvédelmi tisztviselői (DPO) tevékenység ellátását, szoftverek, projektek adatvédelmi megfelelésének biztosítását, „tűzoltást” incidensek, NAIH eljárások esetén.

 • Adatvédelmi audit és megfeleltés, adatvédelmi keretrendszer kiépítése

Auditáljuk a GDPR, a jogszabályok és hatósági jogalkalmazói gyakorlat (NAIH, EDPB) által meghatározott adatvédelmi követelmények teljesülését, kiépítünk egy fenntartható belső keretrendszert (szabályozás, iratminták, tájékoztatók elkészítése szervezeti szerepkörök kialakítása, kompetencia átadása). ISO/IEC 29100:2024 és ISO/IEC 27701:2019 szerinti adatvédelmi keretrendszer kialakítása.

 • DPO tevékenység, DPO támogatása

Vállaljuk az adatvédelmi tisztviselői feladatok ellátását  vagy a belső adatvédelem tisztviselő munkájának a támogatását.

 • Speciális adatkezelési helyzetek

Segítünk a jogszerű megoldást kialakítani olyan speciális helyzetekben mint, munkavállalók megfigyelése, kamerarendszerek üzemeltetése, nagy tömegű különleges (pl egészségügyi adatok) kezelése, kiemelt kockázattal járó adatkezelési tevékenységek.

 • Incidenskezelési tanácsadás, NAIH eljárások támogatása

Segítséget nyújtunk adatvédelmi incidensek szakszerű kezelésében, a hatósági eljárás a szükséges intézkedések megtételében és a válaszok megfogalmazásában.

 • Információszabadsággal kapcsolatos tanácsadás

Segítünk az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 2011. évi CXII. törvény szerinti adatszolgáltatás kialakításában esetei adatigénylések kezelésében.

 • Mesterséges intelligencia jogi megfelelés támogatás

Mesterséges intelligenciával kapcsolatos jogi tervezési, megfelelési és audit szolgáltatásunkkal biztosítjuk, hogy az MI alapú megoldás megfeleljen az MI -vel szemben támasztott jogi és etikai elvárásoknak. Mesterséges intelligencia kockázatmenedzsment elvégzése az ISO/IEC 23894:2023 szabvány alapján.

 • Területek, ahol tapasztalatokat szeretünk

Nagy szervezetek, nemzetközi nagyvállalatok adatvédelmi felkészítése, egészségügyi szolgáltatók, , pénzintézetek, önkormányzatok, szoftvercégek, építőipar, felsőoktatás, közoktatás, online szolgáltatások adatvédelme, szoftverfejlesztések adatvédelmi és IT biztonsági támogatása.

A szervezetek működése során, egy vállalati rendszer legyen az bármilyen jól megtervezett és biztonságosnak vélt, csak annyira lesz hatékony amennyire a csapatot alkotó emberi erőforrás tudja azt jól működtetni.

Az emberi tényező tud lenni a legerősebb láncszem, de ha nem kap elég figyelmet, vezetői tudatosságot, a leggyengébb láncszemként határozza meg a rendszer teljes kockázatviselési képességét.

 • hatékony belső és ügyfél kommunikációt segítő képzések;
 • változásokkal kapcsolatos nehézségek kezelésével, növekedést, változásmenedzsmentet támogató képzések;
 • szakmai képzések megszervezése.